Oranjevereniging "Oranje Nassau"

Lekkerkerk

Het bestuur van de Oranjevereniging “Oranje Nassau” Lekkerkerk heeft voor dit jaar, wegens corona, een digitaal programma gemaakt. In deze ongewone tijden bieden wij onderstaand programma aan.

Bij verschillende programma-onderdelen kun je meedingen naar prachtige prijzen door een foto of filmpje van je creatie te whatsappen of te mailen.

Daarnaast is er ook een speurtocht door het dorp. Ook hier zijn weer mooie prijzen mee te winnen.  

Na het grote succes van vorig jaar roepen wij ook dit jaar de inwoners van Lekkerkerk op om een raam van je woning in oranje stijl in te richten.
Maak hiervan een foto en whatsapp of mail deze en maak kans op een mooie prijs.

Wij nodigen alle winkeliers van harte uit om de etalage van hun winkels te versieren in een oranje-thema.

Richt de etalage mooi in, maak hiervan een foto en whatsapp of mail deze en mogelijk bent u één van de prijswinnaars.  

Op 27 april zal om 09:55 uur de kerkklok van de Grote- of Johannes-Kerk en de Ichthuskerk  luiden waarna aansluitend op diverse plaatsen in het dorp het Wilhelmus zal klinken.

De toespraken van onze burgemeester Cazemier  en onze voorzitter Albert de Haaij zijn hier te bekijken.

Trek op Koningsdag je favoriete verkleedkleren aan en loop deze dag rond als prinses, piraat, toverfee of iets anders. Maak hiervan een foto en whatsapp of mail deze naar ons. Onder alle ingezonden foto’s verloten we een aantal prijzen.

De commissie Kinderspelen heeft een leuke manier bedacht om de Kinderspelen dit jaar naar jou toe te laten komen. Dan hoef jij niet vroeg je bed uit en kun je toch leuke spelletjes doen. Jullie, alle kinderen van de basisscholen, krijgen in de week voor Koningsdag via de school een rugtas om thuis coronavrij spelletjes te spelen met jouw familie of vriendjes. Bij sommige spelletjes zijn er ook nog prijsjes te winnen. Het bijbehorende spelformulier zit in de rugtas maar is uiteraard ook hier te vinden. Kinderen die niet in Lekkerkerk op school gaan en in groep 1 t/m 8 zitten kunnen een rugtas afhalen bij de voorzitter. Maak hiervoor wel eerst een afspraak via 06 342 66 838.

Creativiteit is het wat de klok slaat. Dit is de kans om te gaan voor eeuwige roem. Ga jij ons verrassen met een mooie creatie in welke vorm dan ook? Stuur via whatsapp of de mail dan een foto of filmpje naar ons van:

  • je optreden
  • je gebouwde kunstwerk van hout, textiel, papier of lego
  • je kijkdoos
  • of een andere creativiteit

Wie weet win jij dan een mooie prijs en mogen we jouw creatie tentoonstellen op een prominente plek in ons mooie dorp.

We hebben dit jaar een mooie speurtocht bedacht die je op de mooiste plekjes van ons dorp brengt. Je kunt deze speurtocht in iedere straat beginnen waar je een oranje QR-code achter een raam ziet hangen. De speurtocht is te lopen van 24 april t/m 4 mei. Stuur je oplossing naar de Oranjevereniging per whatsapp of mail en maak kans op een mooie prijs. Veel plezier met je wandeling!
Voor meer informatie klik hier

Helaas is ook de lampionoptocht, hoe graag we dit ook zouden willen organiseren, vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan.

Om toch een beetje een gevoel van een lampionoptocht te hebben zou het leuk zijn, onder het motto van “Lekkerkerk verlicht”, als iedereen ’s avonds een (oranje) lampion of andere verlichting in zijn tuin laat branden en de leden hun gekregen waxinelichtjes brandend voor het raam zetten.

Als velen hieraan meewerken verschijnt er zo toch een verlicht lint door Lekkerkerk.

Whats-app je creatie of oplossing naar 0620569712 of mail dit naar naar deelnemer@ov-oranjenassau.nl

sluiting op 5 mei 2021
0620569712

Lekkerkerk en Oranjevereniging "Oranje Nassau" Lekkerkerk hebben al een hele lange historie en ook traditie. Hier moeten we trots op zijn en zo behouden.
ook in deze coronatijd komt het erop aan dat we met alle Lekkerkerkers hier achter staan.

Vanaf € 5,00 per jaar bent u al lid van de Oranjevereniging “Oranje Nassau” Lekkerkerk. Wordt u ook lid? Stuur dan een mail naar secretaris@ov-oranjenassau.nl. Het zou ook mooi zijn als u ook  bij de Oranjevereniging wilt komen als bestuurslid om onze activiteiten mee te organiseren.

Onze voorzitter Albert de Haaij wil in verband met zijn leeftijd zijn werkzaamheden afbouwen, daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Ook is de vereniging op zoek naar een secretaris!

Is één van deze functies wat voor jou, stuur dan een mail naar secretaris@ov-oranjenassau.nl en we nemen contact met je op!

Downloads

poster programma
kinderspelen kleurplaat