Beste tractor-ringsteek liefhebber,

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor het ringsteken met historische tractoren, georganiseerd door Oranjevereniging "Oranje Nassau".

We zijn verheugd over het grote aantal aanmeldingen voor dit evenement en we hopen dat het, zowel voor u als voor het publiek, een leuke en gezellige middag zal worden.

Ter informatie volgen hieronder nog wat praktische punten, zodat het geheel ordentelijk kan verlopen.

We verzoeken u zich te houden aan deze punten.

Evenals voorgaande jaren stellen we achter elkaar op vóór de ring bij het gemeentekantoor en dan rijden we na het startschot over de Burgemeester van der Willigenstraat, Kerkweg, Tiendweg Oost, Randweg, Van Markenstraat, Wilhelminastraat en weer terug naar de Burgemeester van der Willigenstraat.  Het gedeelte waar we ringrijden is beveiligd met verkeersregelaars, in de overige straten is geen toezicht aanwezig.

Er hangen ringen bij het “gemeentekantoor” en bij “Amicitia”

We rijden dit jaar onafgebroken rondjes. Na 3 rondes gaan wij de punten tellen en zodra we weten wie er een  kans maakt op eeuwige roem, zullen we het deelnemersveld stoppen ter hoogte het oude politiebureau en daar je stok en nummer innemen met het verzoek om het parcours volledig te verlaten als je niet bij de winnaars zit.

De trekkers met een nominatie op eeuwige roem horen dit van ons en zij stellen zich achterelkaar op bij de jurywagen.

Als een barage noodzakelijk is dan korten we de route op en dan is het de bedoeling dat we 1 x steken bij Amicitia, op het kruispunt bij de Talmastraat omkeren en weer steken bij Amicitia waarna je achter elkaar opstelt bij de jurywagen.

De jury voor het beoordelen van de mooiste combinatie is in handen van een gerenommeerde vakjury.

De puntentelling zal worden verzorgd door de Oranjevereniging, Hou er wel rekening mee dat de eerste ringen die je raak steekt meer punten opleveren dan de ringen die je later in het parcours verzamelt! Wij beoordelen ook of een gestoken ring mis of raak is.

Vóórdat we je hebben ingeschreven ben je akkoord gegaan met onderstaande regels met betrekking tot de veiligheid en we verwachten echt dat je je daaraan houdt, dus:

  • mijn trekker heeft geen cabine en heeft een historische uitstraling
  • ik doe mee voor eigen verantwoording en risico
  • de bestuurder heeft in ieder geval een geldig (trekker)rijbewijs
  • we rijden op de openbare weg dus ik of de bestuurder van de door mij opgegeven trekker zal de verkeersregels respecteren en GEEN drank gebruiken of gevaarlijke capriolen uithalen.
  • protest uitingen met onze nationale driekleur zijn ongewenst, bij misbruik van de vlag zal de equipe worden gediskwalificeert en uit de optocht worden verwijderd.
  • Een getrokken aanhanger met supporters moet worden voorzien van een deugdelijke railing rondom de aanhanger, meerdere aanhangers zijn niet toegestaan.
  • mijn trekker is minimaal WA verzekerd

 

Vergeet niet na afloop je stokje en nummer af te geven aan iemand van de Oranjevereniging.