Beste paard /pony of aangespannen ringsteek liefhebber,

Hartelijk dank voor je aanmelding voor het ringsteken met paarden en pony’s, georganiseerd door Oranjevereniging "Oranje Nassau" te Lekkerkerk.

We zijn altijd blij met  het grote aantal aanmeldingen voor dit evenement en we hopen dat het, zowel voor u als voor het publiek, een leuke en gezellige ochtend zal worden.

Ter informatie volgen hieronder nog wat praktische punten, zodat het geheel ordentelijk kan verlopen.

We verzoeken om je te houden aan deze punten.

De route:
We stellen achter elkaar op vóór de ring bij het gemeentekantoor,  graag op nummer. (eerst de pony’s en paarden onder de man en daarna de aangespannen paarden) Na het startschot over de Burgemeester van der Willigenstraat richting de Kerkweg. We keren om vóór de afzetting bij de Talmastraat en dan stellen we weer op voor de bocht van het Raadhuisplein.

We beginnen met een presentatieronde (heen en weer) waarbij niet wordt gestoken, zodat het publiek kennis kan maken met het deelnemersveld en jullie je kunnen presenteren aan de jury.

We rijden dit jaar 2 of 3 rondjes, afhankelijk van de tijd, maar uiterlijk tot 12.00 uur. Er hangt een ring voor het gemeentekantoor en een ring bij “Amicitia”.

Je moet de raak gestoken ringen direct wegwerpen of teruggeven.

De jury voor het beoordelen van de mooiste combinatie is dit jaar in handen van de dames Baas en Nobel. Het speakeren wordt verzorgd door de heer Harlaar.

De puntentelling zal worden verzorgd door de Oranjevereniging, Hou er wel rekening mee dat de eerste ringen die je raak steekt meer punten opleveren dan de ringen die je later steekt!

Vóórdat we je hebben ingeschreven ben je akkoord gegaan met onderstaande regels met betrekking  tot de veiligheid en we verwachten echt dat je je daaraan houdt, dus:

  • Als je meedoet "onder de man" moet je een cap dragen, het is weliswaar je eigen hoofd maar wij vinden het echt niet zo leuk als dat stuk gaat!
  • De bestrating en/of de putdeksels op het traject kunnen erg glad zijn, laten we dus afspreken dat je echt niet galoppeert en de putdeksels probeert mis te houden.
  • ik doe mee voor eigen verantwoording en risico.
  • we rijden op de openbare weg dus ik of de ruiter/menner van de door mij opgegeven combinatie zal de verkeersregels respecteren en geen gevaarlijke capriolen uithalen.
  • mijn paard, wagen en de ruiter/menner is minimaal WA verzekerd.

 Vergeet later niet je stokje en nummer af te geven aan iemand van de Oranjevereniging.