Nieuws

januari 2010 - afscheid

Tijdens de jaarvergadering 2010 namen we afscheid van maar liefst 4 bestuursleden. Met een mooi bloemetje nam onze voorzitter afscheid van Mieke, Janie, Willem en Nico. Gelukkig is er ook weer vervanging aangetreden zodat we met volle kracht verder kunnen met onze activiteiten.

Klik om de foto te vergroten...

februari 2010 - Insignes

De wintermaanden zijn door Riet aangegrepen om onze insignes op te frissen, al frivoliteënd heeft ze ervoor gezorgd dat we er in 2010 weer netjes bijlopen.

Klik om de foto te vergroten...

januari 2009 - Bijzonder

Tijdens de jaarvergadering 2009 was er een bijzonder moment. Ons bestuurslid de heer C.D. van Vliet werd door de voorzitter in het zonnetje gezet omdat hij inmiddels 50 jaar lid is van het bestuur van onze vereniging. Deze unieke gebeurtenis werd extra luister bijgezet door de aanwezigheid van onze ere-voorzitter burgemeester mevrouw B.F.A. van der Kluit – de Groot.

Klik om de foto te vergroten...

april 2012 - de aftrap

Op 22 april verrichtte de projectgroep banieren de aftrap voor Koninginnedag 2008. Hangend in het bakkie onder de kraan van Verzijl Kraanbedrijf BV wordt de eerste vlag opgehangen door Ton en Alex aan de Voorstraat. De hele serie bekijk je in het album.

Klik om de foto te vergroten...

januari 2012 - weer 2 nieuwe ereleden

Tijdens de jaarvergadering van 2008 neemt de heer Simon de Ruiter afscheid van onze vereniging na 30 jaar trouwe dienst, waarvan 16 jaar penningmeester. Hij wordt door de voorzitter
bedankt voor zijn jarenlange inzet en wordt benoemd tot ere-lid van de vereniging.
Tegelijkertijd wordt een omissie uit het verleden rechtgezet en benoemt de vergadering onze vroegere
secretaris, de heer L.M. de Jong, eveneens tot ere-lid. De heer de Jong was 22 jaar bestuurslid waarvan 5 jaar secretaris.
Op de foto onze voorzitter, geflankeerd door de beide nieuwe ereleden.

Klik om de foto te vergroten...

november 2012 - Prinsesjesdag

Eindelijk was het zover........ de vrouwelijke bestuursleden van O.V. “Oranje Nassau” gaan naar den Haag om de koningin en haar familie toe te zwaaien tijdens Prinsjesdag.
Helaas konden Janie, Anna-liese en Adri ons op deze dag niet vergezellen, jammer hoor!

Terwijl Hare Majesteit nog in bad zit en zich afvraagt wat ze vandaag aan zal trekken, zaten wij al schoon en opgedoft in de bus.

Halverwege de Kerkweg konden we vast oefenen in het zwaaien….Adri stond voor het raam en zwaaide ons koninklijk gedag!


Het avontuur was nu echt begonnen, bij Capelsebrug voegde Marrie zich bij ons en waren we compleet Riet, Mieke, Ans, Hil, Truus, Marrie en Marjan.
n nu met de metro en de trein ….aangekomen in den Haag werd ons een “Prinsheerlijke dag toegewenst” door middel van een chocolaatje verstrekt door de N.S.
En ja hoor….het regende…nou dames hef de plu en op naar de koffie, na deze aangename onderbreking vervolgden we onze weg naar het paleis Noordeinde.
U zult het niet geloven maar wij waren niet de enige die de reis naar den Haag hadden ondernomen …..wat een mensen zeg….en dan wachten….en wachten best spannend….en dan zijn daar de rijtuigen, dampende paarden, lakeien, militairen, muziekkorpsen en nog meer paarden alles fris gewassen en opgewreven.
En dan waar we allemaal op hebben gewacht…de Gouden koest met koningin Beatrix, prins Willem Alexander en prinses Maxima……zwaaien meiden, heel indrukwekkend en nu weer wachten tot de Koninklijk familie weer terug komt…en ze komen terug hoor!
Zwaaien….zwaaien en de koningin wuift terug, dan verschijnt de Koninklijke familie op het balkon geweldig!
Zo dat was het dan en nu de stad in om iets te nuttigen en winkelen in den Haag!
U zult begrijpen dat wij onwetend waren van wat Hare Majesteit had voor gelezen over de koopkracht vermindering!!
Na lekker te hebben gewinkeld wilde de inwendige mens ook aandacht, maar voordat we konden beginnen wilde enkele dames deze culinaire hoogstandjes op de digitale plaat vast leggen…niet iedereen wilde haar bord met net verworven heerlijkheden hiervoor afstaan!!
Moe maar terugkijkend op een zeer geslaagde dag reden we al zwaaiend den Haag uit !!!!

Klik om de foto te vergroten...

januari 2009 - 2 nieuwe ereleden

Op de jaarvergadering van Oranjevereniging "Oranje Nassau", welke gehouden wordt op 29 januari 2007, nemen we afscheid van mevrouw Adrie van der Velden-Van Vuuren en de heer Pim van den Berg. De voorzitter
bedankt de scheidende bestuursleden voor hun jarenlang bewezen diensten aan de vereniging en benoemt hen beiden tot ere-lid.

Klik om de foto te vergroten...

april 2012 - 100 jaar Oranjevereniging

Ons bestuurslid Theo den Ouden plant hoogstpersoonlijke een prachtige welkomsgroet aan de toegangsweg van ons mooie dorp Lekkerkerk.

Klik om de foto te vergroten...

april 2012 - Bestuursfoto!

Op 29 april 2006 waren we allemaal te gast in het gemeentehuis bij de burgemeester. Wij namen de gelegenheid te baat
om met het hele bestuur op de foto te gaan.

Klik om de foto te vergroten...

april 2012 - En daarom heeft het Hare Majesteit behaagd.....

Deze woorden werden op 28 april 2006 uitgesproken door burgemeester Veerhoek van de gemeente Nederlek.
In de eerste plaats voor Leo de Kluyver in het Gemeentehuis en later nogmaals in Amicitia voor Albert de Haaij.

Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Klik om de foto te vergroten...

klik hier voor meer nieuws